· 

Bohóc kulcstartó - CAL

Ez a kis bohóc kulcstartó egy hivatásos bohócdoki kabalája lett karácsonykor. A megrendelő egy meglévő mintát kért (Mr.Luiwood bohóca) , viszont kabalának, kulcstartónak meglehetősen nagy lett volna. 

Mivel vékonyabb fonalaim nem voltak épp kéznél, ezért inkáb újraterveztem a kép alapján. Lekicsinyítettem, Catania tipusú fonalhoz, megtartva a főbb jellemvonásait. 

 

Kicsit a sajátom is lett, hiába másoltam. Most ez a minta lesz a meglepetésem a Facebook csoportom megnyitója alkalmából, egy CAL keretén belül.

 

CAL - mi is ez?

CAL a Crochet Along rövidítése, ami elég bénán hangzik magyarra fordítva.. de a lényeg hogy egy adott mintát részletekben kapsz meg (honlapon, csoportban, bárhol). A kihívás abban rejlik, hogy tudod-e tartani a tempót, és a többiekkel haladni. Egyfajta közös horgolás. 

Ennek a tipusú eseménynek van egy olyan verziója is, ahol nem tudod mi lesz a vége, csak az adott részleteket ismered meg (MCAL - Mystery Crochet Along) . Azthiszem ez az izgalmasabb :)

Érdemes a tervezőket követni, mert időnként indítanak ilyen akciókat. Előfordul, hogy ezek a minták csak az esemény idejéig ingyenesek .

CAL - vége

 

 A kihívás 2019 januárjában volt - a határidő lejárt.



,,Csak az jutott eszembe, hogy némelykor milyen agyafúrtan megbonyolítjuk az életünket, amikor az gubancmentesen is elég érdekfeszítő lehetne." 

 

Jót nevettem ezen az idézeten, hát ezért horgolok csomózok varrok mindent össze, ami eszembe jut, hogy máshol ne kelljen :)

 

Gyuris Bogi