· 

Zizi a zebra

Samu a kiscsacsi horgolás minta amigurumi crochet pattern
Zizi zebra amigurumi és Samu a kiscsacsi

Zizi és Samu

Korábban készítettem egy nagy Samut . Sokat tanított nekem és gondoltam elkészítem a kézbefogható változatát, így született meg egy rózsaszín próbadarab után Zizi a zebra - és persze a kis Samu változata. Zizi mintáját eladásra szántam, rengeteg munkám van benne - Samu kiegészítése ingyenes hozzá. 

Szerettem volna olyan mintát készíteni, amiből lehet tanulni új fogásokat is.

 

  • Félig egybehorgolva: A lábai hozzá vannak horgolva a testéhez, és a nyaka sincs külön, így sok varrást spóroltam meg :)
  • A patái egy frappáns színváltás miatt nem olyan cakkosak, szépen elkülönülnek a lábaktól.
  • Drótozás - bár lehet nem újdonság, és teljesen elhagyható. Viszont a helye irányadó, mert ha nem teszel bele drótot, mindennek pontosan mutatja a helyét - tudod hova kell varrni a fejét és a farkát.
  • Samu változatánál a nemezelés is lehet sokaknak újdonság.

Zizi és Samu között csupán a szín a fülek formája, meg persze a nemezelés a különbség. Samu mintájában annyit írok le, hogyan készíthető el Samu a kiscsacsi Zizi alapján :)

Sörények

A mintaleírások alatt megszületett a három jóbarát: Zizi, Samu és Rózsi. A lányok minden nap hurcolásszák őket - bár kis Samut eltettem :D 

Különböző sörényekkel készítettem őket: 

  • Zizi műszörme fonalat kapott
  • Samura pamut fonalat subáztam
  • Rózsira gyapjúszálakat nemezeltem
különböző sörények amigurumihoz
Amigurumi sörény
  • A műszörme fonal ( Bellalana Cosy) pihepuha, nem hullik, viszont varrni kell. Nekem kicsit macerás volt, de megérte.
  • A pamutfonal subázása, jó sűrűn szintén látványos. Puha, csak kicsit szöszöl. Fésülhető.
  • A gyapjú szintén puha, látványos. Gyorsan elkészíthető és ha jól van tűnemezelve kitéphetetlen. Egy hátránya van: használat során nemezelődik (nem igazán mosható). Fésülni is lehet valamennyire.

 

Teszt

Samu mintáját nagyon sokan szerették volna tesztelni. Nagyon izgultam miatta, nekem is ez volt az első saját mintám tesztelése. Hihetetlen szuper csacsik születtek - minden szín jól áll neki! Azon gondolkozom azóta is, hogy milyen legyen a következő :D Tesztelő csapatomnak hatalmas köszönet, és itt is megosztom a képeiket: ,,Csak az jutott eszembe, hogy némelykor milyen agyafúrtan megbonyolítjuk az életünket, amikor az gubancmentesen is elég érdekfeszítő lehetne." 

 

Jót nevettem ezen az idézeten, hát ezért horgolok csomózok varrok mindent össze, ami eszembe jut, hogy máshol ne kelljen :)