· 

Műszőrmefonal horgolás tipp

A műszőrme fonal annyiból más, mint a többi bolyhos vagy szempilla fonal, hogy szélesebb kötött alapja van. Jellegzetes a színe is: tényleg műszőr hatása van.

Szinte biztosan találkoztál már ilyen fonallal a boltban megtapogattad és lehet meg is vetted, ha nem bírtál ellenállni a puhaságának - na de mit lehet vele kezdeni? Ez a  nagy kérdés - hogyan lehet használni amigurumikhoz?

1. sörénynek / hajnak

A legegyszerűbb felhasználása, ha a szálakat felhasználjuk sörénynek, hajnak - a fonal alapja egy kötött szalag,amit szépen fel lehet varrni a figurára.

Az itt látható unikornis a Zizi a zebra mintámból lett alakítva.

Tudj meg róla többet ezen az oldalon

 

 

2. bundának

Horgold hozzá az alaphorgoláshoz. Egyszerű trükk ehhez a fonalhoz, mert csak hozzá kell fogni az alap horgoláshoz - mellette normál fonallal kell horgolni. A süni mintánál van képes és videós segítség is.

 

A süni mintája ingyenesen elérhető, részetezve a szőrme fonal horgolását

3. Próbáld ki kesztyűnek

A sünis kesztyű rövid ismertetését itt lehet megnézni

Remélem tudtam segíteni ezekkel a tippekkel - kár lenne kihagyni ezt a fantasztikus fonalat, amikor olyan pihepuha :)



,,Csak az jutott eszembe, hogy némelykor milyen agyafúrtan megbonyolítjuk az életünket, amikor az gubancmentesen is elég érdekfeszítő lehetne." 

 

Jót nevettem ezen az idézeten, hát ezért horgolok csomózok varrok mindent össze, ami eszembe jut, hogy máshol ne kelljen :)

 

Gyuris Bogi